Usein kysytyt kysymykset

Kuinka usein ilmanvaihdon suodattimet tulisi vaihtaa?

Riittävän usein. Hyvä nyrkkisääntö on kaksi kertaa vuodessa; esim. keväisin ja syksyisin tai juhannuksena ja jouluna. Maaseudulla saattaa riittää yksi kerta vuodessa, kun taas kaupungissa kolme kertaa vuodessa on sopiva vaihtoväli. Puhdas sisäilma on yksi kodin tärkeimpiä elementtejä, joten muista vaihtaa ilmastoinnin suodattimet ajoissa.

 

Mitä seuraa, mikäli suodattimia ei vaihdeta?

Suodatinvaihdon laiminlyöminen pilaa asunnon sisäilman. Tukkeutuneiden suodattimien läpi asuntoon ei virtaa enää riittävästi puhdasta ilmaa. Suodattimeen kertynyt pöly ja lika voi yhdessä lämmön sekä kostean ilman kanssa muodostaa kasvualustan homeelle. Likaiset ja tukkeutuneet suodattimet kasvattavat myös ilmanvaihtokoneen energian kulutusta.

 

Tarvitseeko ilmanvaihtokoneessa käyttää alkuperäisiä suodattimia?

Alkuperäissuodattimet ovat harvoin ilmanvaihtokoneiden laitevalmistajien itsensä valmistamia. Alkuperäissuodattimia myyvät laitevalmistajat ostavat niitä suodatinvalmistajilta, joten tarvikesuodatin ei välttämättä poikkea alkuperäissuodattimesta teknisesti ja laadulllisesti lainkaan. Olennaista on, suodatin täyttää EN779/2012 -standardin mukaisen luokituksen. Ko. standardi määrittelee, millainen kunkin suodatusluokan G3, G4, M5, M6, F7, F8, F9 -suodattimen tulee spekseiltään olla.

 

Täytyykö rekisteröityä tilatakseni suodattimia?

Ei tarvitse. Voit tilata suodattimet rekisteröitymättä. Käyttäjätunnuksen luonnilla vaan helpotat ja nopeutat tilausta seuraavalla kerralla. Lisäksi voit tarkistaa, mitä suodattimia olet tilannut.

 

Toimitustapaan ja -kuluihin liittyen Suomessa:


Toimitamme tilaukset Postilla ja sitä voit seurata lähetystunnuksella, jonka lähetämme sähköpostiisi. Lisäksi Posti lähettää saapumisilmoituksen puhelimeesi, kun paketti on noudettavissa. Halutessasi voit myös noutaa suodattimet ilman toimituskuluja suoraan myymälästämme. (Vekarakatu 10, 13500 Hämeenlinna)