Vinkkejä
Yleistä
Kaikkien ilmanvaihtokoneiden suodattimien suositeltu vaihtoväli on 3-6 kuukautta. Kaupungissa ja saasteisella alueella kannattaa tarkistaa vaihdon tarpeellisuus kolmen kuukauden välein, jotta ilmanlaatu pysyy hyvänä tasaisesti.
Karkeailmasuodattimia kannattaa vaihtaa hiukan useammin kuin hieosuodattimia. Näin säästät hienosuodattimen toiminta-aikaa ja parannat ilmanvaihtokoneen tehoa ja ilmanlaatua.
Puhdistaminen
Ilmanvaihtokoneet tulee pestä ja imuroida kolmen kuukauden välein. Suurin osa karkeailmasuodattimista on pestäviä 25-30 asteisessa vedessä. Ne asetetaan paikalleen täysin kuivana, useinmiten on kuitenkin suositeltavaa vaihtaa suodatin kokonaan.
Hienosuodattimet eivät ole pestäviä mutta niitä voi varovasti imuroida joko pienellä teholla tai imurin harjaspäällä. Ilmanlaatu pysyy parempana ja suodattimien käyttöikä kasvaa mikäli niitä muistaa huoltaa. Sama pätee ilmanvaihtolaitteille.
Säädöt
Kaikki säädöt ja muutokset kannattaa tarkistaa valmistajalta ennen kuin ryhtyy itse tekemään muutoksia. Poikkeuksena kesä- ja talviasetukset sekä lämpötilat ja muut perusasetukset.
Hienosuodattimen suodatusluokkaa ei voi muuttaa tekemättä säätöjä koneelle, tämä kannattaa muistaa, mikäli olet vaihtamassa suodattimen valmistajaa tai mallia.
Suodattimen vaihdon aika
Mikäli sinulla ei ole käytössäsi lisäosaa, joka muistuttaa suodattimen vaihdosta, kannattaa ilmanvaihtokoneen ulkopuolelle kiinnittää muistilappu suodattimen vaihdon ajankohdista.
Tilatessasi suodattimia, on kätevämpää tilata koko vuoden tai pidemmänkin ajan suodattimet kerralla. Ne eivät vie paljoa tilaa eivätkä mene vanhaksi. Näin takaat suodattimien olemassaolon silloinkin, kun kiire yllättää, eikä aikaa tunnu löytyvän suodattimen hankintaan.
Kesäasetukset
-
Muista kesäaikana vaihtaa ilmanvaihtokone kesäasetukselle. Katso, että ilmanvaihtokoneen kennoston ohivirtauspelti on oikeassa asennossa (kesäasennossa)
- Kuumalla kesäilmalla, pudota jälkilämmityksen asetusarvoa hieman alaspäin, jotta ilma viilenee yöllä.
- Huomioi, ettei lämmitys lähde päälle yön aikana.
- Tästä löytyy ohjeet ilmanvaihtolaitteesi valmistajalta tai opaskirjasta, jonka olet saanut laitteen mukana.
Suodattimien hävitys
- Pahviset suodattimet ja esisuodatinharsot voi polttaa takassa tai laittaa sekajätteisiin.
- Metallikehyksellä varustetut suodattimet laitetaan metallin kierrätykseen.
- Alumiinikehyksisten pussisuodattimien suodatinosuuden voi polttaa tai laittaa sekajätteisiin ja metallikehykset laitetaan metallin kierrätykseen.
Muuta:
Vastaamme miellämme kaikkiin kysymyksiin ja autamme suodattimen valintaan ja asennukseen liittyvissä kysymyksissä! Lähetä sähköpostia myynti@suodatinpojat.fi Autamme mm. valitsemaan oikean suodattimen ja neuvomme suodattimen asennuksessa.